Deking podovi

Želite da promenite izgled eksterijera?

SavaDECK wood line odiše toplinom i masivnim izgledom brodske palube.

Mogućnost izrade na različitim tipovima podloga

Savadeck wood line prateći materijal omogućava brzu i laku montažu na betonu, šljunku, tucaniku, kao i na zemljanoj podlozi.

Primenjivi na neravnim terenima

Savadeck wood line podne obloge predviđene su za oblaganje stepeništa i izradu podesta i kaskada. Prilagođavanjem podkonstrukcije, deking platforma se može jednostavno i brzo postaviti i na terenima sa izraženim nagibom.

Oplemenite terasu

Deking podovi se jednostavno postavljaju preko pločica, štampanog betona, behatona i slično. Mogu se postavljati preko hidroizolacije.

Deking za bazene

Protivklizna šara omogućava nesmetano i bezbedno koriščenje kada na površini profila ima vode. SavaDeck wood line profili su izrađeni od drvenog masiva, predstavljaju prirodni izolator, tako da golim stopalima slobodno možete koračati, čak i u vrelim letnjim danima.

Bašte za ugostitelje

Savadeck wood line je praktično rešenje za sve tipove ugostiteljskih objekata. Može se postavljati preko čelične osnove, bilo da je u pitanju fiksna ili montažna konstrukcija.

Deking za splavove i marine

Zahvaljujući veoma gustoj strukturi godova, kao i visokom procentu smole, sibirski ariš uz topli i masivni izgled predstavlja izuzetno dugotrajno rešenje. Uz redovno održavanje može da potraje decenijama, tako da nije slučajno što je dobio epitet „večno drvo”.

Sibirski ariš

Vrsta drveta koja dolazi iz srca Sibira. U pitanju je listopadni četinar čije iglice opadaju u zimskom period, što je posledica izrazito niskih temperatura koje se kreću i do ispod -80 °C. Zbog izrazito oštre klime ima usporen prirast, tako da je za dostizanje zrelosti stabla ariša potrebno oko 400 godina. Odlikuje ga svetla boja, specifična gustina od 650 kg/m3, kompaktna struktura, sabijeni godovi, visok procenat smole i znatno manje celuloznog tkiva u odnosu na ostale vrste četinara. Kombinacija prirodnih karakteristika i geografskog porekla čine sibirski ariš jednom od najtraženijih i najotpornijih vrsta drvne građe namenjene za primenu u spoljnim uslovima.

Večno drvo

O izdržljivosti i dugotrajnosti sibirskog ariša mnogo je rečeno. Verovatno jedna od najpoznatijih istorijskih činjenica, po kojoj je ovaj četinar dobio epitet „večno drvo”, vezuje se za izgradnju srednjovekovnog grada na ušću reke Brente u Venecijansku lagunu. Decenijama su dovlačili trupce ariša iz Sibira i postavljali ih duboko u mulj dok nije formiran temelj na kom danas stoji sama Venecija.

SavaDECK terasna daska

Uz masivne deking profile, dizajnirali smo model namenjen skrivenom sistemu fiksiranja. Deking platforma dobija elegantan i minimalistički izgled bez vidnih elemenata veze.

Toniranje i zaštita

SavaDECK wood line za toniranje i zaštitu preporučuje hibridna ulja i lazurne premaze. Široka paleta boja naglasiće jedinstvenu strukturu ovog četinara.

Drveni decking podovi

Pogledajte kompletnu ponudu drvenih deking podova.

Imate pitanje?

Ukoliko vam je potrebna ponuda ili imate bilo kakvu nedoumicu, pošaljite nam poruku, a mi ćemo se potruditi da vam odgovor damo u najkraćem mogućem roku!

Savadek Mont d.o.o.
Bulevar Peka Dapčevića 24
11000 Beograd

+381 69 600 150
+381 69 600 151
info@savadeck.com

Deking podovi (#21)

Imate pitanje?

Ukoliko vam je potrebna ponuda ili imate bilo kakvu nedoumicu, pošaljite nam poruku, a mi ćemo se potruditi da vam odgovor damo u najkraćem mogućem roku!

Deking podovi (#21)

Savadek Mont d.o.o.
Bulevar Peka Dapčevića 24
11000 Beograd

+381 69 600 150
+381 69 600 151
info@savadeck.com